Yachtskipper af første grad kursus (Y1)

Formål:
Er man en ambitiøs sejler og gerne vil have ansvaret for store skibe på verdenshavene, så skal man certificeres af Søfartsstyrelsen som Yachtskipper af første grad. Vil man gerne udbygge sin viden om sejlads og alt hvad der har betydning for at planlægge og gennemføre en sikker sejlads, så giver yachtskipperkurset en masse viden.
Gilleleje Sejlerskole afholder Yachtskipper kurser for sejlere som er videbegærlige og gerne vil øge deres kompetencer og som godt vi have det dokumenteret via den højeste certificering for fritidssejlere ”Yachtskipper af første grad”. Søfartsstyrelsen har ansvaret for Yachtskipper uddannelsen som gennemføres sammen med Dansk Sejlunion og Gilleleje Sejlklub.

Indhold:
Uddannelsen er tilrettelagt så kursister, som har en travl hverdag kan følge med. Alt materiale og opgaver lægges op på nettet og for at lette kommunikationen anvender vi netværket ”DropBox”. Undervisningen består af 16 lektioner hvor de enkelte kapitler fra pensum bliver gennemgået og efterfølgende stilles en række opgaver som løses og gennemgås indenfor den enkelte emner.
Kurset følger undervisningsplanen fra Søfartsstyrelsen og omfatter undervisning i følgende emner;
1. Teknisk Navigation:
Radar, kompasser og autopilot, log og ekkolod, satellitnavigationssystemer, elektroniske søkort, sekstant og moderne tekniske navigationsinstrumenter.
2. Sejlads planlægning,Tidevand & astronomisk navigation:
Lovgivning om sejlads-planlægning, praktisk og teoretisk bestemmelse af tidevand, astronomisk navigation med sekstant, Azimut og amplitude samt verdensrummet og stjernehimlen, stjerne billeder planeter og brug at nautiske almanakker.
3. Meteorologi:
Grundbegreber, observationer, organisationer og tjenester, tempererede & tropiske cykloner, læsning af vejrkort, havstrømme, is i havet, bølgedannelse, vejrfænomener og indikatorer.
4. Nautiske Almanakker & Azimuttabeller:
Brug af og opslag i forskellige almanakker og brugen af Azimuttabeller.
5. Sejlplan:
I forbindelse med kurset udarbejdes en sejlplan for en oceangående sejlads fx en sejlads fra Gilleleje til Caribien. Sejlplanen udarbejdes for et konkret veldokumenteret skib, hvor stabilitetskurver, konstruktions data og driftsdata kendes. Arbejdet med sejlplaner udgør en væsentlig del af kurset og sejlplanen er normalt et dokument på 60-70 sider.
6. Udvidet førstehjælp:
Kurset indeholder et udvidet førstehjælpskursus, som sætter kursisten i stand til at behandle tilskadekomne og syge besætningsmedlemmer om muligt i samråd med læger. Kursisterne modtager et certifikat for gennemført kursus.

Eksamen:
For at blive indstillet til eksamen i Yachtskipper af første grad er det en forudsætning af du er Yachtskipper af tredje grad. For dem der vil have Yachtskippergraden afsluttes kurset med en eksamen som bliver afholdt lørdag den 1. juni 2019 i Gilleleje Sejlklub.

Kursister der bliver indstillet til eksamen i Yachtskipper af første grad, skal udarbejde en sejlplan for en sejlads hvor et af verdenshavene krydses. Opgaven udføres normalt af grupper af to eller tre kursister og sejlplanen tager udgangspunkt i et specifikt skib, hvor alle data er til rådighed omkring stabilitet og konstruktion og driftsdata. Sejlplanen indsendes forud for eksamen til Dansk Sejlunion som gennemgår materialet og kursisten skal på eksamensdagen redegøre for de enkelte kapitler og afsnit og forsvare sejlplanen.
En censor står for interviewet af kursisten og kursisten skal kunne redegøre for de emner og teknikker som er indeholdt i den samlede Yachtskipper uddannelse.

Resultat:
Du opnår graden som Yachtskipper af første grad som giver retten til at føre et dansk fritidsfartøj på over 15 meter og indtil 24 meter på alle verdenshavene.

Lektioner og pris:
Kurset indeholder 16 lektioner plus to dages speciel eksamens forberedelse. Kurset starter mandag den 22. oktober og alle lektioner gennemføres på mandage i Gilleleje Sejlklub fra 19:10 til 22:00. De specielle eksamenslektioner aftales efterfølgende.
Prisen for kurset inklusive kaffe, brød, ost og marmelade er 1.000 kr.
Kursisterne skal være medlem af Gilleleje Sejlklub og have bestået Y3. Se hvorfor nedenstående.
Udvidet førstehjælpskursus forventes at koste 4-500 kr.
Udgifter til bøger er ca. 2500 kr. (Net-version er billigere)
Censor 875 kr.
Underviser er Hans Tørsleff assisteret af Patrick Paludan-Müller – hvis du har spørgsmål er du velkommen til at ringe eller SMS’e på 2276 6238, eller e-mail: hans@torsleff.dk

Tilmelding sendes til Leder af sejlerskolen Steen Billenstein, e-mail: steen.billenstein@webspeed.dk

= = = =
Vi ønsker ikke at underbyde de øvrige Kursus-udbydere væsentlig som trods alt skal leve af det.
Dette er baggrunden for at vi ønsker medlemskab af Gilleleje Sejlklub (900 kr.) som til gengæld vil støtte vor Sejlerskole og Juniorsejlerne.
Trods medlemskab – så er vore priser billige. Se gerne nedenstående eksempler hentet fra nettet:

Nautic Marine: (www.nauticmarine.dk)
Gebyr 5495, Censor 850, Brand 500, Instrumentkursus 400, Materialer 500 kr.

Watergames: (www.watergames.dk )
Gebyr 5995, Materialer 1500, Censor 875 kr.

Københavns Sejlerskole (www.sejlerskole.dk)
Gebyr 7600, Censor 600, (Excl. materialer, nav instrumenter og førstehjælp !)