Læs flere nyheder fra GSK under menuen Røstjernet

Kapsejlads 2018

Sæsonen står for døren.. Vi afholder et lille møde onsdag. d 25/4 i klubhuset, med planer, forslag, etc. for sæsonen 2018 19:30 Velkomst 19:40

Bliv medlem

Kunne du tænke dig at blive medlem af Gilleleje Sejlklub, og være med til at støtte og udvikle klublivet i sejlklubben, så meld dig ind via hjemmesiden ved at trykke på bliv medlem i menuen. Du kan læse mere om priser og de forskellige former for medlemskaber i medlems portalen

Kapsejlads 2018

Sæsonen står for døren.. Vi afholder et lille
møde onsdag. d 25/4 i klubhuset, med planer, forslag, etc. for sæsonen 2018

19:30 Velkomst

19:40 Gennemgang af planerne for kapsejlads 2018 herunder med HBK, klubmesterskab og sildesejlads.

20:30 Ændringer i kapsejladsreglerne gældende 2017-20 fra før.

21:30  Tak for i aften

Sejlerhilsen Niels, Birger, Viggo, Tommy

Så er det tid til standerhejsning 2018 – d. 28. april kl. 13.00

Kære alle sammen

Kom og vær med kl. 13 til den traditionelle standerhejsning, hvor vi alle mødes efter den lange vinter og ser frem til at bådene igen kommer på vandet. Klubben serverer kaffe og en lille dram mens formanden holder tale og standeren skydes til tops.

Kl. 14 mødes vi over den lige så traditionelle frokost i klubhuset. Husk tilmelding via mail sendt til dig 17/4 eller på opslaget i klubhuset. Prisen er 125,- kr. pr. kuvert.  Øl, vand og vin købes på de sædvanlige favorable vilkår.

Tilmeldingsfristen er d. 23. april.

Max antal deltagere er 60 personer.

Vi glæder os til at ses igen og med ukuelig optimisme sammen at se frem til endnu en herlig, dansk sejlersommer.

Venlig hilsen,

Birgith Tørsleff, tovholder i arrangementudvalget

Sejlerskolen har gennemført et vellykket VHF/DSC kursus

Allan Jørgensen, tidligere radiotelegrafist, har netop afsluttet et vellykket VHF/DSC-kursus for 14 elever.
Han har formået at holde eleverne vågne med gode anekdoter og andre historier gennem det mest vanvittige og teknokratiske, nørdede kursus, som findes i Danmark.
Desværre var flere af spørgsmålene i MultibleChoice-opgaverne lige så nørdede som kurset, således at enkelte elever desværre ikke bestod. Men det var i hvert fald ikke underviserens skyld (som på billedet står bagerst med solbriller).
Allan Jørgensen forventer at starte et nyt kursus op igen til efteråret.

/Steen Billenstein

Tillykke til skipper Bekking med enestående etapesejr

1. etape af Volvo Ocean Race fra Auckland / New Zealand til Itajai / Brasilien er vundet af Bouwe Bekking og Team Brunel.

Og hvad er så denne anledning til at lykønske en skipper på en Volvo Ocean Race båd: Bouwe Bekking er såmænd medlem i GSK.

På hjemmesiden for Volvo Ocean Race kan man læse: det har været den sværeste etape af Volvo Ocean Race 2017-18, og sejlerne vil sikkert vurdere den til at have været en af de hårdeste nogen sinde i sejladsernes historie.

Men Bouwe Bekking brugte sin veteranerfaring til at kæmpe båden og teamet gennem alle udfordringerne til en utrolig tæt sejr foran nr. 2 på etapen. Efter at have kapsejlet næsten 7.800 sømil (over grunden), var marginen på mållinjen mellem de to både mindre end 15 minutter.

Det bliver nu meget spændende at følge teamet og båden på de sidste etaper frem til afslutningen i Haag i juni måned.

Vil du vide mere:

Få målt sejl til kapsejlads

Fredag den 30. marts var vi heldige med vejret, så vi fik målt sejl fra fire både – en Larsen 34, en Bianca 27, en Bianca 28 og en Felix. Sejlene blev spændt ud på dækket foran sejlklubben og i løbet af formiddagen fik vi mål 16 forskellige sejl, så de enkelte både nu kan få et Dansk Handikap og kan deltage i alle typer af kapsejladser.

Hvis du er interesseret i at få dine sejl målt, så send en e-mail til hans@torsleff.dk – så finder vi et tidspunk, hvor vi kan få målt dine sejl og du kan få et Dansk Handikap mål for din båd.

Hvis du vil vide mere om Dansk Handikap mål som Dansk Sejlunion står for, så kan du kigge på: www.sejlsport.dk/kapsejlads/regler/dh-reglen
Dansk Sejlunion måler

Hans Tørsleff
E-mail: hans@torsleff.dk

Kom og hør om redning med helikopter

Eskadrille 722.

Søredning set med pilotens øjne.

Langtursejlerne (FTLF) inviterer medlemmer af GSK til foredrag:

Onsdag d. 11. april kl. 19 – 21.30 i Gilleleje Sejlklub

Chefpilot Ole Andersen fra Eskadrille 722 vil fortælle om Eskadrillens operative opgaver og dens betydning for søredning i danske farvande.

Ole Andersen vil bl.a. komme ind på redningsmidler, forholdsregler for at undgå ulykker, hvordan undgår man hypotermi, hvad forventer redningstjenesten, og vil i høj grad sætte fokus på, hvordan vi som sejlere skal forholde os i en redningssituation – en situation, vi forhåbentligt aldrig kommer ud for!

Alt sammen fortalt og illustreret med video og billeder fra den virkelige verden og aktuelle hændelser.

Entre:
20 kr. incl. kaffe og kage

Tilmelding:

HER  eller på GSK´s hjemmeside. Se under “sociale arrangementer – FTLF”

Tilmeldingsfrist:
Senest mandag den 9. april