Læs flere nyheder fra GSK under menuen Røstjernet

Nordkystmesterskab 2019

I 2019 afholdes Nordkystmesterskabet over 8 onsdags kapsejladser som følger – med ansvarlig klub i parentes: 15 maj (GSK), 22 maj (HBK), 5 juni (GSK),

Bliv medlem

Kunne du tænke dig at blive medlem af Gilleleje Sejlklub, og være med til at støtte og udvikle klublivet i sejlklubben, så meld dig ind via hjemmesiden ved at trykke på bliv medlem i menuen. Du kan læse mere om priser og de forskellige former for medlemskaber i medlems portalen

Vejrstationen har fået et løft

Vores vejrstation har fået et løft på hjemmesiden, og det er nu muligt at se historisk vejr de sidste 24 timer plus en række andre muligheder, der giver et overblik for brugerne af havnen. De features bygger videre på vores vejrstation, som blev etableret for snart 10 år siden, Vejrstationen er monteret ude ved roklubben, og sidder i ca 6 meters højde.

Vejrstationen kan vise vind hastighed, retning, max vind, stød temperatur, heat index luft tryk, og giver mulighed på et senere tidpunkt at vise historiske rekorder for måneden og året. De viste eksempler neden for, er det aktuelle målinger for Gilleleje Havn som sidst er opdateret for   4 minutter ago. I finder vejrstationen via menuen vejret.

Vindhastigheden i løbet af dagen

Kompasrose med vindhastighed of retning.

Wind Strength

Aktuel vind

Temperatur i løbet af dagen

Referat fra bestyrelsesmøde 4/4-2019

Til stede var formand Peter Christensen, kasserer Arne Henrikesen og sekretær Allan Jørgensen. Næstformand Steve Jørgensen var fraværende.

Ved formødet var Annette Fentz fra “Vild med Vand” til stede.

Anette kunne oplyse, at hun var blevet kontaktet af Dansk Sejlunion og inviteret til at deltage i et nyoprettet “Debat Udvalg”. Formålet er at skabe kontakt mellem repræsentanter fra de forskellige sejlklubber og på den måd udveksle erfaringer og gode idéer. Annette har sagt ja til opgaven og vil altså fremover være bindeled mellem GSK og DS. Hvis det skal fungere optimalt, er det naturligvis også vigtigt, at der er en effektiv tovejs kommunikation internt i GSK.

Annette kunne yderligere oplyse, at der er godt styr på arbejdet med planlægning af H-båds stævnet i maj.

Formanden kunne oplyse, at bygningen af jolleskuret skrider planmæssigt frem.

Endvidere blev det besluttet, at der i forbindelse med standerhejsning den 27. april vil blive afholdt en lille dåbsceremoni af den nys indkøbte H-båd. Så der er nok mulighed for et lille glas “bobler” den dag. Hvem der skal være gudmor og hvad båden skal hedde er foreløbigt en dyb hemmelighed.

Næste bestyrelsesmøde er fastsat til den 2. maj 2019 kl. 19.00 / 19.30.

To store stævner i Gilleleje Sejlklub

Vi har nu åbnet for tilmeldingerne til året 2 store begivenheder i Gilleleje Sejlklub, hvor der sejles ligasejlads for H-både og Gilleleje Cup 2019.

H-Båds ligastævnet sejles den 11-12 maj, Gilleleje Cup sejles den 15 juni for 9 år i træk.

Gilleleje Cup 2019

I kan læse mere om de enkelte stævner på deres respektive sider,

Vi glæder os til at se jer i Gilleleje Sejlklub.

“Vind & vejr og vejrudsigter om bord” samt “Brand om bord”

FTLF (Langtursejlerne) inviterer medlemmer af GSK til arrangementer:

Vind & vejr og vejrudsigter om bord

Onsdag d. 27. marts kl. 19 – ca. 21.30. Gilleleje Sejlklub

En aften med lidt om vejr og vind og vejrudsigter,
men mest om hvordan man får GRIB filer ned og ind i OpenCPN.

Høre lidt om vejret og vejrudsigter
Høre om mulighederne for at få vejrudsigter til søs.
Her ser vi på Gribfiler hvad er det og hvordan får jeg fat i dem.
Høre om hvor man kan downloade gratis kort til Open CPN.

Entre: 20 kr.

Tilmelding: TRYK HER

Tilmeldingsfrist: senest mandag den 25. marts

Max. antal deltagere: 60

Brand ombord

Onsdag d. 10. april kl. 18 – ca. 21. Brandstationen I Gilleleje, Stæremosen 2, Gilleleje.

Programmet for aftenen er:

Oplæg ved Morten Ringsted (brandmand i Gribskov kommune) om brandslukning om bord.

Praktiske øvelser i brandslukning v. Morten og dig selv.

I løbet af aftenen vil der blive serveret et par sandwich, en vand og en kop kaffe.

Pris: 50 kr.

Tilmelding: TRYK HER

Tilmeldingsfrist: senest mandag den 8. april

Max. antal deltagere: 30

NB. Hvis et arrangement er fuldtegnet, kan du komme på en venteliste ved at skrive en mail til:

agnords@ftlf.dk  med navn, telefon, mailadresse og antal deltagere. NB. Du vil KUN blive kontaktet, hvis der bliver plads.

Nekrolog – Frank Vogensen

Det var med sorg vi modtog meddelelsen om, at Frank Vogensen er afgået ved døden tirsdag den 19. februar 2019.

Frank har været en uvurderlig aktør i GSK, hvor han har påtaget sig mange, mange hverv – så som instruktør på sejlerskolen, bådsmand, tovværkslærer, klubbens drikkevareskipper og ikke mindst kasserer i GSK’s bestyrelse – et hverv, han måtte frasige sig, da hans sygdom begyndte at tære på kræfterne.

Frank efterlader sig en stor krusning på søen. Han elskede livet på havet og deltog på sejlerskolens ture – for slet ikke at tale om de mange ture han har sejlet med gamle elever og venner i deres både – altid parat til instruktion og hyggeligt samvær.

En ægte søulk er taget afsted på sin sidste rejse.

Æret være hans minde

Peter Christensen

Formand

Efter Franks ønske bisættes han fra Gilleleje Sejlklub lørdag den 23. februar kl. 11:00.