Bliv yachtskipper Y3 og Y1 i Caribien !

fb-share-icon0

Y3-kursus holdes den første uge i perioden lørdag 9.januar til lørdag 23. januar 2021 og Y1-kursus i den sidste uge.

Båden er en Katamaran af typen Lagoon 53, bygget i 2018 og har plads til 14 personer i alt og indeholder 6 dobbelt køjer, to enkelt køjer og 6 toiletter med bad. Båden er 15,84 meter lang, 8.74 m meter bred og stikker 1.55 meter. Den har to 80 HK Yanmar motorer og to tanke med 496 liter diesel, rullende storsejl og genua plus gennakker som bruges i undervisningen.
Sengelinned og håndklæder plus slutrengøring er inkluderet i lejen af båden, så det du skal have med, er redningsvest, sejlertøj, sejler sko og støvler mv.

Undervisningen i Y3 foregår ombord i den første uge. Vi gennemgår hele pensumet til Y3 intensivt, svarende til undervisningsplanen.
Den anden uge underviser vi Y1 intensivt. Der udarbejdes sejlplaner der tager udgangspunkt i en sejlads Caribien til Europa, hvor man arbejder typisk sammen i hold bestående af to personer. Sejlplanen er en del af forberedelsen til eksamen i både for Y3 og Y1. Vi medbringer søkort over Caribien som bruges i undervisningen og træner astronomisk navigation med sekstant.

Foreløbig pris: Ca. 16.900 Dkr. pr. uge
Prisen er alt inklusive mad, forplejning, havnepenge og undervisning, og transport t/r København/New York/St.Thomas og bådtransport til Tortola. Restaurationsbesøg er ikke inkluderet. Vi lægger til i forskellige havne på forskellige øer, hvor der bliver mulighed for at udforske Caribien med de mange øer.

I forbindelse med sejladsen træner vi planlægning og gennemførelse af havnemanøvre, knob og fortøjning, sejltrim, sejlads med gennakker, forberedelse til hårdvejrssejlads og håndtering af nødsituationer.

Alle der deltager i Y3 kurset den første uge bliver indstillet til Y3 eksamen, som gennemføres efter hjemkomst i Gilleleje Sejlklub. Inden kursisten indstilles til eksamen, gennemføres et kursus i brandbekæmpelse og redningsflåder kort efter hjemkomst fra 18 til 22 på Gilleleje Brandstation, Kurset afregnes separat og koster 500 kr..
Umiddelbart før eksamen samles alle Y3 kursister nogle gange i Gilleleje Sejlklub og træner eksamensspørgsmål til stopprøver.

For Y1 kursister gennemfører vi ligeledes eksamen efter hjemkomsten. Men inden kursisterne indstilles til eksamen, skal de gennemgå et udvidet førstehjælpskursus som gennemføres i Gilleleje Sejlklub, og afregnes separat med 600 kr. Endvidere skal alle Y1 kursister deltage i sejladser på marinehjemmeværnskutteren i Skovshoved, hvor brugen af radar og ECDIS plottere bliver gennemgået. Endelig samles vi nogle gange, for sammen at gennemgå de enkelte sejlplaner inden de bliver indsendt til censor som efterfølgende skal eksaminere Y1 kursisterne. Eksamen gennemføres i Gilleleje Sejlklub.

Vi er to certificerede Y1 of Y3 instruktører på turen. Forud for turen skal alle have anskaffet sig de nødvendige bøger. Vi tilbyder bogpakker til Y3 1500 kr. og Y1 også 1.500 kr. , som kan bestilles ved tilmelding.

Gilleleje Sejlerskole, som er en del af Gilleleje Sejlklub står for kurset.
Tilmelding sker ved at sende en e-mail til hans@torsleff.dk hvor du kan melde dig til enten Y3 eller Y1 eller begge kurser, svarende til en eller to uger. Har du spørgsmål ringer du naturligvis til mig på 2276 6238

Hans Tørsleff
E-mail hans@torsleff.dk