Bliv yachtskipper Y3 og Y1 i Kroatien !

fb-share-icon0

I perioden lørdag 26. september til lørdag den 10. oktober holdes Y3-kursus den første uge og Y1 i den sidste uge

Båden er en More 55, bygget i 2018 og har plads til 12 personer i alt og indeholder 6 dobbelt køjer, to enkelt køjer og 6 Toiletter med bad. Båden er 16,7 meter lang, 5.0 meter bred og stikker 2,7 meter, den har 110 HK Yanmar motorer og 550 Liter Diesel, traditionalt storsejl og rulle genua plus gennakker som bruges i undervisningen.

Båden har et fuldt udstyrede køkken der indeholder Mikroovn, Fryser, Ovn, Komfur og Vask. Udendørs GPS-plotter, WiFi, autopilot. Sengelinned og håndklæder plus slutrengøring er inkluderet i lejen af båden, så det du skal have med, er redningsvest, sejlertøj, sejler sko og støvler mv.

Båden ligger Marina Kastela og vi flyver til Split og kørt til Marinaen, som overtages kl. 17:30. – så der er god tid til at check-in og overtage båden. Båden afleveres lørdag den 10. oktober 2020 kl. 10:00 samme sted og vi sørger for transport til lufthavnen.

Undervisningen i Y3 foregår ombord i den første uge. Vi gennemgår hele pensumet til Y3 intensivt, svarende til undervisningsplanen. Den anden uge underviser vi Y1 intensivt og der udarbejdes sejlplaner der tager udgangspunkt i en sejlads Caribien og tilbage til Europa over Atlanten hvor man arbejder typisk sammen i hold bestående af to personer
Vi medbringer søkort over Kroatien som bruges i undervisningen og træner astronomisk navigation med sekstant.

I forbindelse med sejladsen træner vi planlægning og gennemførelse af havnemanøvre, knob og fortøjning, sejltrim, sejlads med gennakker, forberedelse til hårdvejrssejlads og håndtering af nødsituationer.

Foreløbig pris: ca. 12.900 Dkr. pr. uge. Prisen er alt inklusive altså mad, forplejning, havnepenge og undervisning, og transport med rejse med SAS direkte T/R København/Split. Restaurationsbesøg er dog ikke inkluderet. Vi lægger til i forskellige havne på forskellige øer, hvor der bliver mulighed for at udforske Kroatien med de mange øer.

Alle der deltager i Y3 kurset den første uge bliver indstillet til Y3 eksamen, som gennemføres efter hjemkomst i Gilleleje Sejlklub. Inden kursisten indstilles til eksamen, gennemføres et kursus i brandbekæmpelse og redningsflåder kort efter hjemkomst fra kl. 18 til 22 på Gilleleje Brandstation som afregnes separat og koster 500 kr..
Umiddelbart før eksamen samles alle Y3 kursister nogle gange i Gilleleje Sejlklub og træner eksamensspørgsmål til stopprøver.

For Y1 kursister gennemfører vi ligeledes eksamen efter hjemkomsten. Men inden kursisterne kan indstilles til eksamen, skal de gennemgå et udvidet førstehjælpskursus som gennemføres i Gilleleje Sejlklub, og afregnes separat med 600 kr.,

Endvidere skal alle Y1 kursister deltage i sejladser på marinehjemmeværnskutteren i Skovshoved, hvor brugen af radar og ECDIS plottere bliver gennemgået.

Endelig samles vi nogle gange, for sammen at gennemgå de enkelte sejlplaner inden de bliver indsendt til censor som efterfølgende skal eksaminere Y1 kursisterne. Eksamen gennemføres i Gilleleje Sejlklub.

Vi er to certificerede Y1 of Y3 instruktører på turen. Forud for turen skal alle have anskaffet sig de nødvendige bøger. Vi tilbyder bogpakker til Y3 1500 kr. og Y1 også 1.500 kr. , som kan bestilles ved tilmelding.

Gilleleje Sejlerskole, som er en del af Gilleleje Sejlklub står for kurset.
Tilmelding sker ved at sende e-mail til hans@torsleff.dk og du kan melde dig til enten Y3 eller Y1 eller begge kurser, svarende til en eller to uger. Har du spørgsmål ringer du naturligvis til mig på 2276 6238

Hans Tørsleff
E-mail hans@torsleff.dk