Bliv Yachtskipper 3 eller 1 i Kroatien !

fb-share-icon0
Vi genstarter nu Yachtskipper uddannelserne og glæder os til at gennemføre fantastiske tur til Kroatien med to skønne Elan 50 fods både, hvor der undervises i Yachtskipper 3 & 1 samt sejlteknik, sø sikkerhed og hårdvejrs sejlads. Kurset afsluttes med certificering som Yachtskipper af tredje eller første grad og giver sønæringsbevis og farttid til Yachtskipper af første grad.
Turen starter i Kastrup med nonstop SAS-fly til Split i Kroatien, vi har lejet to pragtfulde Elan 50 fods både med plads til 12 kursister og hvor undervisningen foregår valgfrit over en eller to uger.


Første uge undervises der i Yachtskipper af tredje grad og anden uge i Yachtskipper af første grad. Undervisningen gennemføres af fire garvede instruktører fordelt på de to store både. Foruden undervisning i Yachtskipper undervises der i havnemanøvre, sejltrim, sikkerhed og hårdvejrs sejlads.
Turen er planlagt så vi kommer rundt og besøger mange af skønne små øer i Adriaterhavet og så besøger vi naturligvis den helt fantastiske by Dubrovnik som er et historisk klenodie i Europa:
Undervisningen er tilrettelagt så vi gennemgår den pensum som der normalt bruges en hel vinter på! – der gennemføres to gange to timers sessioner hver dag. Efter hjemkomst gennemføres der on-line træning så alle bliver coachet til eksamen. Videre så bliver alle undervisningssessioner streamet og lagt på Microsoft Teams så man kan genopfriske undervisningen.
Eksamen gennemføres sammen med Dansk Yacht Union og den foregår også online – så man kan befinde sig hvor som helst, bare man er koblet til Internettet.

Vi har to Elan 50 både til turen Lena & Virginia bygget henholdsvis 2017 og 2016, har plads til 12 personer og indeholder 4 dobbelt køjer, fire enkelt køjer og 2 Toiletter. Båden er 15.2 meter lang, 4,68 meter bred og stikker 2,23 meter, den har 100 HK med 295 liter Diesel, 605 liter vand, rullende hovedsejl og genua plus gennakker som bruges i undervisningen.
Båden ligger i lystbådehavnen ACI Marina Split, meget tæt på Split lufthavn hvor vi lander.
Båden har et fuldt udstyrede køkken der indeholder Mikroovn, Fryser, Ovn, Komfur og Vask. Udendørs GPS-plotter, WiFi, autopilot og bovpropel. Vi bliver hentet i Split lufthavnen og overtager båden, kl. 17:00 og båden afleveres en ugen efter kl. 9:00. Sengelinned og håndklæder plus slutrengøring er inkluderet i prisen, så det du skal have med, er redningsvest, sejlertøj, sejler sko og støvler og badetøj.

Undervisningen i Y3 & Y1 foregår om bord, første uge Y3 og anden uge Y1. Vi gennemgår hele pensum til Y3 & Y1 intensivt svarende til undervisningsplanen som ligger på Microsoft Teams. Hvis du er interesseret sender du en mail til hans@torsleff.dk, så modtager du en invitation til stedet i skyen, hvor hele programmet som sagt ligger på Teams. Undervisningen svarer til 10 lektioner af 2 x 2 timer pr. dag. Desuden arbejdes der med en sejlplaner i hold på typisk to personer. Der skal udarbejdes sejlplan for en længere sørejse fx i Middelhavet for Y3 og for en oceangående sejlads for Y1, for en konkret båd med en længde større end 15 meter og mindre end 25 meter, her kan kursisterne vælge en af de to både vi sejler med. Sejlplanen er en del af forberedelsen til eksamen i Y3 og Y1 og medbringes til eksamen. Vi medbringer papir- og elektroniske søkort over Middelhavet omkring Split som bruges i undervisningen.

I forbindelse med sejladsen træner vi planlægning og gennemførelse af havnemanøvre, sejltrim, sejlads med gennakker, forberedelse til hårdvejrssejlads og endelig håndtering af nødsituationer. Båden har plads til 10 kursister i fire dobbeltkøjer og to enkelt kahytter. Prisen for kurset alt inklusive er 12.500 kr. for en uge og 23.500 kr. for to uger. I prisen er indeholdt flyrejse med SAS, direkte T/R til Split, leje af båd, havnepenge og proviant til de otte dage, restaurationsbesøg er ikke inkluderet. Vi lægger til i forskellige havne, hvor der er mulighed for at udforske Kroatien og de omkringliggende øer og så besøger vi den fantastiske by Dybrovnik. Vi prøver også at ligge for svaj og planlægge og gennemføre en natsejlads.

Alle der deltager i kurset bliver indstillet til Y3 og/eller Y1 eksamen, som gennemføres efter hjemkomst online via Microsoft Teams. Inden kursisten indstilles til eksamen, gennemføres der kurser i brand- og redningsflåder, førstehjælp, brugen af Radar og Astronomisk navigation. Undervisningen aftales senere. Specialkurserne afregnes separat og der udstedes certifikat til den enkelte deltager.


Vi er fire Y1 certificerede instruktører på turen. Forud for turen skal alle have anskaffet bøger til kurset, boglisten findes på det omtalte kursussite på Teams. Vi tilbyder bogpakker der dækker pensum til reduceret pris.
Den enkelte deltager skal have en fritids- og ulykkesforsikring og alle deltager på eget ansvar og risiko, men båden er naturligvis kasko og ansvars forsikret
Turen er planlagt fra den 26. september til den 10. oktober altså uge 40 & 41 og tilmelding sker ved at sende en e-mail til hans@torsleff.dk som sender dig alt materiale om turen.

Vel møde Patrick, Michael, Lars og Hans
Telefon 2276 6238
E-mail hans@torsleff.dk