Yachtskipper Y1

========================================================================================

OBS Kurset er aflyst

Yachtskipper af første grad kursus

• Yachtskipper 1 er 1.350 kr
  • Forudsætter medlemskab af Gilleleje Sejlklub, senior 900 kr, pensionist 750 kr

Vil du udbygge din viden om sejlads og få en certificering som er internationalt anerkendt, skal du melde dig til Yachtskipper kurset af første grad som starter lørdag den 12. februar i Gilleleje Sejlklub og er tilrettelagt så du inden du starter har mulighed for at gennemføre Yachtskipper af tredje grad som er en forudsætning for at starte.

Søfartsstyrelsen har ansvaret for Yachtskipper uddannelsen som gennemføres sammen med Dansk Fritidssejler Union og Gilleleje Sejlklub.

Uddannelsen er tilrettelagt så kursister, som har en travl hverdag kan følge med og alt materiale og opgaver lægges op på nettet og for at lette kommunikations anvender vi netværket Microsoft Teams hvor al kommunikation samles. Undervisningen består af 16 lektioner hvor de enkelte kapitler fra pensum bliver gennemgået og som en væsentlig del af kurset udarbejdes der en sejlplan for en oceangående sørejse.

Kurset følger undervisningsplanen fra Søfartsstyrelsen og indeholder følgende emner;

1. Teknisk Navigation: Avancerede navigations systemer, Storcirkelsejlads, Stedbestemmelse via stedlinjer og pejlinger, elektroniske navigations midler mv.
  2. Sømandskab: Stabilitet, opbygning af skibe i forskellige materialer, nødudstyr.
  3. Meteorologi: identifikation af skyer og fronter. Beskrivelse af varm-, koldfronter og okklusioner. Coriolis kraftens indflydelse på lav- og højtryk. Indsamling og tolkning af vejrmeldinger mv. De globale vejrsystemer tropiske cykloner og samspillet mellem de forskellige vejrzoner på kloden.
  4. Søret: gennemgang af den lovgivning der styrer søfarten med placering af ansvaret for skibe og deres besætninger.
  5. Sejlplan: i forbindelse med kurset udarbejdes en sejlplan for en oceangående sejlads, fx en tur fra Gilleleje til Caribien eller lignende sejladser hvor alle faktorer som belyser sejladsen inddrages.
  6. Udvidet førstehjælp: Der gennemføres et udvidet førstehjælps kursus og de enkelte kursister modtager certifikater for deltagelse.
  7. Radar og Radar plot: Kursisterne sejler med hjemmeværnskutter og skal kunne gøre rede for anvendelsen af radar til navigation og stedbestemmelse.

Yachtskipperkurset afsluttes med en mundtlig eksamen, den mundtlige eksamen tager udgangsplan i de oceangående sejlplaner der udarbejdes under kursusforløbet.

Glleleje sejlklub
VindVindstødVindretningTemperatur
0.8 m/s2.2 m/s  129 °0.3 °C

QR koden kan læses via en mobiltelefon med et kamera

Kopiere QR koden fra hjemmesiden og indsæt den i indbydelse eller opslag til opslagstavlen, hvor du gerne vil give modtagere mulighed for enkelt åbne denne side på mobilen. QR koder kan benyttes til mange forskellige formål feks en indbydelse til et arrangement, hvor tilmeldingen der ligger på hjemmesiden.
Brugeren skal blot gøre følgende
.
1) Åben kameraet på mobilen