Sejlerskolen har fået en ny skolebåd !

I lørdags (5.aug) var flere af Sejlerskolens instruktører ude at sejle med RITA IV for første gang. Det var en kæmpe oplevelse. Sejlbåden er bygget efter en 10-meter-konstruktions-regel, og er 17,65 lang.

Nuvel spøg til side. Båden er købt af Mikael Goldschmidt som i forvejen har den store TITAN ude på Bro-6.

Men først lidt historie :

Kong Christian X bestilte båden i bygget hos Thornycroft i Københavns Havn efter tegninger af William Fife og i 1926 blev den søsat og døbt RITA IV.

I 1930 blev den solgt videre til Hr. Møller, senere efter 30 år solgte videre til en franskmand hvor den sejlede i Middelhavet frem til 1980, solgt til Amerika, og senere igen til nogle rige hipi-er som desværre misrøgte den fuldstændig.

I 2011 blev den købt af en schweizisk bankmand Fred Meyer som foretog en fuld restaurering af båden fra A til Z og som blev tilendebragt i 2015 og fik i øvrigt sit gamle navn RITA IV tilbage.

Og her til sidst i foråret blev båden købt af Mikael og hjembragt til Danmark som et dansk historisk kulturarv, og til al held for os, netop til Gilleleje havn hvor den skal ligge om sommeren.

LOA: 58” 17,65m, Bredde: 3,3, Sejl: 142,7 m2, Vægt: 14,1 ton, Dybdegang: 2,2m Mahogni på eg. Motor: 75 HK

Mikael vil ikke sejle kapsejlads, men gerne kortere ture. Men til dette er det nødvendigt med mandskab og her er det så heldigt at vi i GSK har mange instruktører og andre som kan træde til med kort varsel.

Som man kan se på billeder, fik vi en flot tur i strålende solskin og med en fin vind ca. 5ms fra vest og gode gamle dønninger. Det kunne ikke være en bedre start.

/Steen B.

Foto: Flemming Borup

Glleleje sejlklub
VindVindstødVindretningTemperatur
7.2 m/s8.1 m/s  119 °14.9 °C

QR Code

QR koden kan læses via en mobiltelefon med et kamera


Kopiere QR koden fra hjemmesiden og indsæt den i indbydelse eller opslag til opslagstavlen, hvor du gerne vil give modtagere mulighed for enkelt åbne denne side på mobilen. QR koder kan benyttes til mange forskellige formål feks en indbydelse til et arrangement, hvor tilmeldingen der ligger på hjemmesiden.
Brugeren skal blot gøre følgende
.
1) Åben kameraet på mobilen
2) Peg kameraet mod QR koden
3) Klik på det link kameratet viser på din telefon