Gilleleje Cup afholdt med succes endnu engang

En forrygende Gilleleje Cup løb af stablen lørdag d. 8. juni.

110 sejlere er tilmeldt fordelt på 26 både, 23 heraf gik til start og 20 gennemførte i et temmelig blæsende sommervejr, med stød op til 16 m/s.

Stemningen i Gilleleje Sejlklub er i top fra morgenstunden. Frivillige GSK’er har allerede inden de første sejlere ankommer kl. 07.00 sat flagalléen, hejst Dannebrog i standermasten. Morgenbuffeten er flot anrettet på terrassen og kaffemaskinen kører så den nærmest gløder. Glade GSK’er sikrer opfyldning og servicering med smil. Sejlerne elsker Gilleleje brødet der er sponsoreret af Restaurant Gilleleje Havn. og der smøres gode madpakker til de kommende anstrengelser på havet.

I bureauet bliver sejlerne også mødt med smil og får udleveret poser med bælter og kasketter sponsoreret af Havhøkeren, deri ligger også banekort og starttider. Desuden en fin brochure fra Loppe og Co., en skøn lille livstilsbutik, som har sponsoreret Gilleleje Cup med 5000 Kr. – Butikken i Smidstrup er et besøg værd.

Kl. 08.00 byder Formand Torben Grønbech velkommen til årets Gilleleje Cup, og da vejrudsigten som nævnt lover godt med vind, kræves der veltrimmede muskler, hvilke Formanden sørger for er varmet godt op.

Herefter er sejlerne klar til skippermøde, hvor banen gennemgås og tvivlsspørgsmål kan stilles også denne seance giver smil på læberne. Sejlere er pr. definition nogle glade mennesker😀

Baneledelsen gør klar på havet. Her er dommerbåden Lilly ved startlinjen og Ribs og private GSK-både sejler ud og ligger klar ved mærkerundingerne. Alle både krydses nøje af om de runder korrekt. GSK har et stærkt baneteam som altid har styr på begivenhederne på vandet.

Både de kapsejlende både og turbådene er ført af erfarne skippere og mere eller mindre erfarne gaster, dog skal det nævnes at skolebåden Gilbjerg sejler ud med tre af GSK-ungdommens 9. klasses elever, som de sidste år, er gået fra joller til kølbåde. De gik ombord på H-båden og viste stort mod og flotte sejlerfærdigheder. De kom ind på en 13. plads af alle startende både – et fantastisk flot resultat. Stort tillykke med præstationen Leise, Petrea og Vitus🙌

Sejladsen er aldrig tidligere blevet sejlet så hurtigt som i år. Det gjorde nu ikke turen mindre krævende, da der virkelig skulle bruges kræfter på at styre bådene optimalt i de kraftige vindstød og skiftende vindretninger.

På terrassen bliver der gjort klar til kaffe og kage salg. Fire GSK’er havde bagt kage som endnu en frivillig kan lange over disken, det bliver solgt til stor fornøjelse for gæster og tilbagevendende sejlere og pengene går til Gilleleje Cup kassen – vi skal huske, at den oprindelige tanke med Gilleleje Cup, udover en fantastisk sejlerfest, er at samle penge ind til en sportsbåd/kapsejladsbåd til klubben.

Der gøres også klar til moleøl og grillpølser, enhver der har deltaget i distancesejlads, ved hvor stor betydning det har at komme i havn, til en varm grillpølse og en kold moleøl, det går lige i sejlerhjertet.

Stemningen på såvel terrassen som i klubhuset er høj og der skulle mikrofon til at løsrive de intense snakke og få sejlerne samlet til præmieoverrækkelse. Det lykkedes dog og traditionen tro skal vinderne af de tre kapsejladsklasser på vægten og præmieres efter skippers vægt.

I år skete der noget helt usædvanligt, faktisk aldrig sket tidligere i Gilleleje Cuppens historie – Tarok bliver slået og en ny overalt vinder skal have trofæet med hjem. Stort tillykke til Njord, en Melges 20 som “fløj” over bølgerne.

Herunder ses de tre vindende besætninger i kapsejladsklasserne, som vinder skippers vægt i øl, sponsoreret af Super Brugsen, Gilleleje:

Easy Lover, – store kølbåde (nr. tre i alt), SneHvide – H-både (nr. 2 i alt) og Njord – mellem kølbåde (overalt vinder)

I turløbet og ungdomsklassen bliver der også fundet vindere og igen i år er det Cool Water som løber med sejren i turløbet, de præmieres med en Kähler vase sponsoreret af Imerco.

Det er i år første gang, at Gilleleje Cup har lavet en ungdomsklasse, desværre var der udelukkende én besætning der tilmeldte sig, hvor de blev de sat i den ordinære kapsejladsklasse. Dette skal dog ikke hindre Gilleleje Cuppen i at præmiere de unge sejlere, for deres flotte præstation, så de bliver tildelt den planlagte ungdoms-præmie sponsoreret af Kronborg Marine, 3 x gavekort pålydende 300 Kr.

Øvrige vindere af Gilleleje Cup:

H-både: 2. præmie Danmark og 3. præmie Nakkehoved som hhv. blev sponsoreret med et gavekort fra Gilleleje Strand + en Georg Jensen termokande fra Imerco og et gavekort fra Café Flora

Mellem kølbåde: 2. præmie Mille og 3. præmie S-cape som hhv. blev sponsoreret med et gavekort fra restaurant Mi Piace + 2 sædehynder med varme fra Palby Marine og 2 gavekort til tapas fra Adamsen fisk v/Mike Jørgensen

Store kølbåde: 2. præmie Tarok og 3. præmie Andrea som hhv. blev sponsoreret med et gavekort fra Brasseriet + 3 sædehynder med varme fra Palby Marine og 2 gavekort fra Fiskernes Deli.

Turbåde:

2. præmie Papillon og 3. præmie Andersine som hhv. blev sponsoreret med gaver fra Imerco bl..a. en Kaj Bojesen abe og 2 flasker vin fra Gilleleje Vin- og Ostekælder.

Herudover blev der uddelt følgende lodtræknings- særligt udvalgt præmier: 2 flasker vin fra Bistro 3, en termokande fra Lyngs Jagt og Outdoor, 2 overraskelsesgaver fra Choff Home & Living, Gavekort fra Café Våbengård og 2 stk pizza fra hhv. Chicago Pizza og Café Saseline.

Efter præmieoverrækkelsen fortsætter den livlige stemning på terrassen. Et nyt hold frivillige går i gang med at dække borde i klubhuset og færdigtilberede aftenens middag til de 50 sejlere der er tilmeldt.

En aften som forløber helt perfekt, med dejlig mad, godt selskab og en summen af samtaler og grin. Det forlyder at enkelte dagen derpå mente, at der var noget i de isterninger der blev brugt til drinks, for helbredet krævede ekstraordinær pleje om søndagen😅

Tak til enhver frivillig som gjorde denne dag til endnu en succesfuld Gilleleje Cup, det er en tak til Gilleleje Cup udvalget ført af stævnekoordinator Lars Sorner og alle jer der på dagen og rundt om, udførte vigtige opgaver – som tidligere sagt, uden jer ingen Gilleleje Cup. Hvor er det dejligt at se hvordan “gamle som nye” frivillige trives i hinandens selskab og gør opgaver til hygge og konsolidering af gode relationer.

Tak til alle sejlerne for at deltage i Gilleleje Cup. Vi er taknemmelige for at 110 sejlere kommer og bidrager til en fælles sejler festdag. Tak for jeres positive tilbagemeldinger. Det glæder os, at mange af jer allerede samme dag takker os for et fantastisk arrangement og tilkendegiver, at I vil være her igen i 2025 – endda med lovning om at hive flere med fra egen hjemhavn🙏 Yes gør det, det er den bedste anbefaling et stævne kan få🎉

Og sidst, men bestemt ikke mindst, en meget stor tak til årets sponsorer til Gilleleje Cup 2024. Uden jer vil det være svært for en lille klub som Gilleleje Sejlklub at få økonomien til at løbe rundt. Vi har delt jeres firmanavne i to montre på Gilleleje Sejlklubs klubhus, på Gilleleje Sejlklubs hjemmeside, samt på Facebook- både Gilleleje Sejlklubs -side og -grupper for medlemmer og Gilleleje Cup.

Sponsorer-med-logoer

Vi opfordrer alle vores medlemmer og vores deltagere hvoraf flere har modtaget jeres sponsorater som gave, at de vender tilbage til jer og i år opfordrer vi endvidere alle til at sige “Tak for sponsoratet” hver gang, vi er inde at handle eller spise hos jer😉

Private mobil fotos ⬇️

Flere billeder følger næste uge😉

Glleleje sejlklub
VindVindstødVindretningTemperatur
2.2 m/s5.3 m/s  223 °19.8 °C

QR Code

QR koden kan læses via en mobiltelefon med et kamera


Kopiere QR koden fra hjemmesiden og indsæt den i indbydelse eller opslag til opslagstavlen, hvor du gerne vil give modtagere mulighed for enkelt åbne denne side på mobilen. QR koder kan benyttes til mange forskellige formål feks en indbydelse til et arrangement, hvor tilmeldingen der ligger på hjemmesiden.
Brugeren skal blot gøre følgende
.
1) Åben kameraet på mobilen
2) Peg kameraet mod QR koden
3) Klik på det link kameratet viser på din telefon